Wspomnienia Jadwigi z Działyńskich Zamoyskiej sięgające do roku 1864 (1893)
Autograf. Na k. I zapiska ręką Józefy Łyskowskiej: ``Odczytywane przy jenerałowej Zamoyskiej i miejscami poprawiane na jej życzenie przez J[ózefę] Łyskowską''.
Mf 7942