``Orator sacro-politicus in suo genere et subiectis speciebus explicatus auditoribus eloquenciae in Collegio Karnkoviano anno [...] 5-to supra 1mum 6mum 7mum [= 1675]'' (1695)
Pars I sev Orator in genere. - Pars II sev Orator politicus i w zakończeniu niezatytułowana już część III dot. wymowy kościelnej. Po wstępie herb Jastrzębiec i inicjały S.W.W.S. (Stanisław Wierzbowski wojewodzic sieradzki)
Po wstępie herb Jastrzębiec
Keywords: Kalisz d. m. pow; jezuici; Litwa; Jastrzębiec herb rys.; Retoryka 17 w.