Materiały dotyczące działalności Stanisławy Jasińskiej w Bibliotece Kórnickiej 1945-1966 (1945)
W tym sprawy administracyjne (m.in. protokół powojennego skontrum zasobów Biblioteki Kórnickiej 1945-52), brudnopis życiorysu, korespondencja z władzami Akademii, sprawozdanie z poszukiwań biblioteczno-muzealnych w Goli (pow. Wieruszów) i Dzietrzkowicach (pow. Wieluń)
c 1967 537-565
Keywords: Gola w; Wieruszów d. pow; Dzietrzkowice w; Wieluń d. pow; Korespondencja 20 w.