Artykuły Stanisławy Jasińskiej do Encyklopedii wiedzy o książce (1962)
Hasła: Biblioteka Kórnicka, Działyński Tytus, Działyński Jan, (bruliony, masz. I i II red., notatki, umowa wyd.). Wyd. zmienione z red. skróconej: Encyklopedia wiedzy o książce. Wrocław i in. 1971. - "Rejestracja materiałów zawartych w starych drukach Biblioteki Kórnickiej" (druk: Pamiętnik Biblioteki Kórnickiej 9 : 1968)
c 1967 537-565