Druki krakowskie i warszawskie 17-18 w. i rakowskie 17-wieczne w zbiorach Ossolineum (1962)
Kartki bibliograficzne. Hasła A-B. Listy Jasińskiej S[tanisławy] do Baranowskiej Zofii 1963 (3)
c 1967 537-565
Keywords: Raków w; drukarnia; Opatów d. pow; Kraków m. woj; drukarnie; Wrocław; Biblioteka Zakładu Narodowego im. Ossolińskich; Warszawa; Drukarstwo staropolskie; Korespondencja 20 w.