"Z dziejów znajomości Henryka Sienkiewicza w Rosji. R. 1935" (1935)
Opinie krytyków rosyjskich i radzieckich o twórczości Henryka Sienkiewicza, bibliografia przekładów utworów Sienkiewicza na język rosyjski
a 1969 1339
Keywords: Bibliografia; Historia literatury polskiej