Przekłady z literatur obcych i korespondencja z wydawnictwami i Polskim Radio dot. publikacji i audycji jego przekładów (1949)
Czechow Antoni: ``Album'' k. 2; ``Chirurgia'' k. 3; ``Korepetytor'' k. 3 + kopia; ``Ślamazara'' k. 2. - Dubow Mikołaj: ``Sierota'' - powieść k. 11 + 3. - Hašek Jarosław: ``Przykłady z życia'' k. 3. - Karbowska Barbara: ``Jak lepiej'' k. 3. - Krawczenko Eugeniusz: ``Gapiostwo ukarane'' - obrazek sceniczny k. 5. - Michajkow Sergiusz: ``Inspektorzy mimo woli''- komedia w jednej odsłonie - słuchowisko radiowe k. 8 + kopia. - Nikulin Jerzy: ``Biały anioł'' - sztuka w jednym akcie k. 8 + kopia. - Tołstoj Aleksy: ``Aelita'' - powieść k. 84 + kopia (por. druk według przekładu A. Sterna, Warszawa 1956). - Wasilewski P.: ``Ważkie pismo'' k. 3. - Zarjan Nairi: ``Gazetka ścienna'' - scena w jednej odsłonie k. 12
a 1969 2718
Keywords: Dziennikarstwo polskie 20 w.; Literatura rosyjska - przekłady; Słuchowisko radiowe