Przekłady z literatur obcych i korespondencja z wydawnictwami i Polskim Radio dot. publikacji i audycji jego przekładów (1949)
Czechow Antoni: "Album" k. 2; "Chirurgia" k. 3; "Korepetytor" k. 3 + kopia; "Ślamazara" k. 2. - Dubow Mikołaj: "Sierota" - powieść k. 11 + 3. - Hašek Jarosław: "Przykłady z życia" k. 3. - Karbowska Barbara: "Jak lepiej" k. 3. - Krawczenko Eugeniusz: "Gapiostwo ukarane" - obrazek sceniczny k. 5. - Michajkow Sergiusz: "Inspektorzy mimo woli"- komedia w jednej odsłonie - słuchowisko radiowe k. 8 + kopia. - Nikulin Jerzy: "Biały anioł" - sztuka w jednym akcie k. 8 + kopia. - Tołstoj Aleksy: "Aelita" - powieść k. 84 + kopia (por. druk według przekładu A. Sterna, Warszawa 1956). - Wasilewski P.: "Ważkie pismo" k. 3. - Zarjan Nairi: "Gazetka ścienna" - scena w jednej odsłonie k. 12
a 1969 2718
Keywords: Dziennikarstwo polskie 20 w.; Literatura rosyjska - przekłady; Słuchowisko radiowe