Artykuły Konstantego Syrewicza o treści historycznej (1946)
O bitwie pod Monte Cassino k. 3; o pacyfizmie k. 5 + kopia; ``Czy wrzesień mógł być inny ?'' k. 2; ``Szymon Konarski. W stu dwudziestą rocznicę śmierci'' k. 4; ``Ostatnia ułańska szarża. W dwudziestą rocznicę szarży pod Krojantami'' k. 4 + druga red. k. 3
a 1969 2718
Keywords: Krojanty w; szarża ułańska 1939 r; Chojnice d. pow; Monte Cassino klasztor; bitwa 1944 r; Włochy; Dziennikarstwo polskie 20 w.