"Socjologia parafii" - materiały Kiryła Sosnowskiego (1960)
Założenia badań z zakresu socjologii religijnej (socjologia parafii), schematy badań parafii miejskich i wiejskich, materiały badań terenowych z parafii wildeckiej i św. Jana Kantego w Poznaniu
a 1969 636
Keywords: Poznań m. woj; Komunistyczny Związek Młodzieży Polskiej; Druki 20 w.; Socjologia religii