"Wejście Polski na Wołyń, Podole i Ukrainę 11-16 w." (1945)
Murnau, Górna Bawaria, Oflag 7 A., luty 1945 r. Masz. odczytów przygotowanych i wygłoszonych w obozie jenieckim w Murnau
a 1970 239
Keywords: Wołyń; Murnau m; Podole; Ukraina; Granice państwowe; Historiografia; Mapy; obóz jeńców wojennych; Obozy jenieckie 20 w.