Akta prawno-majątkowe Jana Tomickiego miecznika sieradzkiego, pisarza i podsędka krakowskiego z Janem Gniewoszem kasztelanem czchowskim (1667-1677)
Intercyza ślubna Gniewosza Jana z Tomicką Barbarą 1667-1671 (3); pozwy Tomickiego Jana jako opiekuna naturalnego swej córki przeciwko Gniewoszowi 1674-1677 (4); oblata listu prywatnego Tomickiego Jana do Gniewosza Jana z 1677 r.; akta procesu z Jaślikowskim Jakubem, dzierżawcą Abramowic 1668-1673 (4)
Pol., łac.
Keywords: Abramowice w; Lublin d. pow; Intercyzy ślubne; Korespondencja 17 w.