Akta prawne Józefiny z Bibersteinów Zawadzkich Wojciechowej Zawadzkiej w sprawie przeciw komisarzowi Ave z Nieszawki pod Toruniem (1801-1804)
O kapitały po rodzicach z majątku Raciniewo. Z papierów po Heinsiusie jako adwokacie Józefiny Zawadzkiej, w tym listy do Heinsiusa od następujących: Antoni Zawadzki 1801 (3) z dołączoną instrukcją w sprawie procesu k. 2-3, k. 15-18, 20. - Samuel Engelmann 1801 k. 21
Niem.
Keywords: Raciniewo w; Chełmno d. pow; Korespondencja 19 w.