``Anschlag lub wykaz dóbr popowskich sukcesorów WM-nych Gozimirskich w powiecie wągrowieckim sytuowanych''
Dotyczą wsi Popowo Tomkowe, Kościelne, Podleśne oraz Ignacewa, dochody z folwarków, karczem, owczarni, lasów. Wykaz sporządzony do celów spadkowych 1816
Z rozprutego poszytu brak k. 30-34; 37-42; 57-75
Keywords: Ignacewo w; Gniezno d. pow; Lasy 19-20 w.; Rachunki gospodarcze 19 w.