Wypisy źródłowe Stanisława Bodniaka do spraw morskich z rękopisów bibliotek polskich
Bibl. Czartoryskich (sygn.: 70, 75-77, 79, 84, 253, 300, 307, 313, 342, 1594, 1605, 1607-1611, 1615, 1617, 1618, 1969)
a 1970 2976
Keywords: Poznań m. woj; Bogdanów w.; d. pow. Piotrków Trybunalski; Bałtyk morze - historiografia; Gdańsk m; Biblioteka Gdańska PAN; Historiografia