"Polityka węgierska Polski w 16 w.": Na marginesie pracy J. Pajewskiego "Węgierska polityka Polski w poł. 16 w. (1540-1571)". Kraków 1932
Pajewski Józef: "Węgierska polityka Polski w poł. XVI w. (1540-1571)". Kraków 1932
I i II red., głównie dot. lat 1557-1563, III red. najkompletniejsza s. 1-25; notatki i fragm. brudnopisu nieokreślonej red.
Keywords: Węgry; Bogdanów w., d. pow. Piotrków Trybunalski; Historiografia