``Ławryna Piaseczyńskiego ''Powinności poselskie`` z początku 17 w.''
Tekst ``Powinności poselskich'' i opis rkps Bibl. Narodowej Pol. F. IV. 71, z którego wyjęto tekst oraz ``Atestatia Krola Jego Mci żem na służbie R.P. był'' - rkps k. 5; opis rkpsu z ``Atestatią'' - masz. k. 3; masz. artykułu - k. 8, kopia fragm. masz. tekstu ``Powinności'' k. 4. Wypisy źródłowe z rkps Bibl. Ordynacji Krasińskich 3018 nr 13 i notatki
a 1970 2976
Keywords: Warszawa; m. Biblioteka Ordynacji Krasińskich; Bogdanów w.; d. pow. Piotrków Trybunalski; m. Biblioteka Narodowa; Dyplomacja; Historiografia