Materiały Stanisława Bodniaka do różnych przygotowywanych prac nauko- wych
"Łaski na Tatarów" - wypisy z rkps Bibl. Czartoryskich (sygn.: 76, 1609) i z druków oraz notatki bibliograficzne
a 1970 2976
Keywords: Bogdanów w., d. pow. Piotrków Trybunalski; Gdańsk; m. woj., Wojewódzkie Archiwum Państwowe Polska; Prusy Królewskie; Kraków; Biblioteka Jagiellońska; Pomorze; Gdańsk m. woj; Parczew d. m. pow; edykty; Frombork; d. m. pow. -archiwum biskupie; Pomorze Zach; Historiografia; Reformacja