Materiały Stanisława Bodniaka związane ze zjazdami i konferencjami historycznymi
Zjazd Bibliofilów i Bibliotekarzy w Poznaniu 31 V - 1 VI 1929 (listy obecności, protokóły posiedzeń ręką S. Bodniaka); protokół zebrania Komisji Zarządu Towarzystwa Przyjaciół Nauki i Sztuki w Gdańsku 25 XI 1933 - masz. k. 1-3; referat przygotowany na Zjazd historyków w Wilnie 1935 r. - frag. brudnopisu; I Ogólnopolski Zjazd Historyków Pomorza i Prus 19-20 II 1947 (Toruń) - m.in. notatki z referatu G. Labudy: Potrzeby historiografii polskiej w dziedzinie historii Pomorza Zachodniego w średniowieczu. - Materiały Stanisława Bodniaka z obrad I Kongresu Nauki Polskiej 29 VI - 2 VII 1951, w tym: Zaproszenie i porządek dzienny obrad oraz informator dla uczestników (druki); komunikaty kongresu - masz. powielane;
a 1970 2976
Keywords: Gdańsk m; Tow. Przyjaciół Nauki i Sztuki; Wilno m; zjazd historyków 1935 r; Litwa; Toruń d. m. pow; Ogólnopolski Zjazd Historyków Pomorza i Prus; Bogdanów w., d. pow. Piotrków Trybunalski; Historiografia