"Naprzeciw blaskom jutrzni" (1971)
Część I. stanowi inną red. wspomnień: "Moje pierwsze kroki w klasowym i rewolucyjnym ruchu robotniczym"
a 1971 2904
Keywords: Poznań m. woj; Komunistyczna Partia Polski; Bezrobocie; Ruch robotniczy; Wojsko polskie 1918-1939 r.