Materiały informacyjne o nauczaniu w latach 1944-1967 (1963)
Wykaz nauczycieli języka łacińskiego; zestawienie podręczników; programy nauki, zarządzenia i instrukcje. Zestawienia tabelaryczne: liczby uczniów, oddziałów, uczących się łaciny, klas i programów; zestawienia tabelaryczne klas, programów i nauczycieli, obciążenia dydaktycznego nauczycieli; zestawienia chronologiczne programów, nauczycieli i klas z jęz. łacińskim. Notatki i wypisy z lektur Horacego i Tacyta; notatki o realizacji programu nauczania w latach 1950/51, 1956/57 i b.d.; wykaz szczegółowego programu nauczania w latach 1961/62 i 1965/66; wykaz klas, liczby uczniów, nauczycieli i programu z lat 1944-1963
T. 16, dołączono materiały z T. 15
Keywords: Gniezno d. m. pow; Filologia klasyczna - dydaktyka; Szkolnictwo polskie