``Nauczyciele (Gimnazjum Gnieźnieńskiego z lat 1863-1964/65). Spis chronologiczny'' - Gniezno (1964)
Dyrektorzy: 15 osób k. C; nauczyciele: 445 osób k. 1-34; bibliotekarze etatowi: jedna osoba k. 35; lekarze szkolni i dentyści: 15 osób k. 35; sekretarze szkolni: 7 osób k. 35; woźni: 5 osób k. 36; inni: 1 osoba k. 36. Przy tym nauczyciele jęz. greckiego i łacińskiego Gimnazjum Gnieźnieńskiego - spis chronologiczny i alfabetyczny k. 37-48
a 1972 3142
Keywords: Gniezno d. m. pow; Filologia klasyczna - dydaktyka; Szkolnictwo polskie