``Światła wśród mgieł'' (1944)
Powieść obyczajowa. Cz. 1-3. Trzy red. Cz. 2 red. I ukończona w Radości, listopad i grudzień 1944, całość: ``Radość styczeń 1945'', rozdział ostatni dopisany: ``Matejkowice nad granicą czeską w marcu 1947 roku''
Red. III
Keywords: Literatura polska - powieść obyczajowa