``Stenogramy Anny Jambor'' (1951)
Powieść obyczajowa o akcji rozgrywającej się w latach 1928-1951
Dwie red. Red. II obejmuje tomy I-V, dot. lat 1928-1959. Tomy I-III powstały przed marcem 1956 r., t. IV-V - w r. 1962. Tomy I-III wyd. ze skrótami. Maszynopis tomu IV z popr. aut., t. I - z zaznaczonymi opuszczeniami redakcji
Keywords: Literatura polska - powieść obyczajowa