``Wyznanie kobiety sześćdziesięcioletniej'': ``Kronika skandaliczna'' (1958)
Powieść obyczajowa, okres międzywojenny i po II wojnie światowej. Dwie redakcje
Red. I pod pseud. Iwa Bardas nosi podtytuł: ``Kronika skandaliczna''
Keywords: Literatura polska - powieść obyczajowa