Papiery Melchiora Otto Trąmpczyńskiego uczestnika powstania listopadowego, emigranta we Francji (1826)
Paszport francuski wyd. w Wiedniu 1831 r.; list Ignacego Trąmpczyńskiego do syna Melchiora 1826; sprawy sądowe związane z budową linii kolejowej ze Strasburga do Bazylei 1841 r.
a 1972 562
Keywords: Bazylea m; Szwajcaria; Strasburg m; Francja; Koleje