Papiery osobiste Kazimierza Rucińskiego (1873-1944) inż. architekta, radnego m. Poznania 1920-1932 (1887)
Świadectwa ur., chrztu i małżeństwa z Zofią Müller; świadectwa szkolne, w tym świadectwo dojrzałości C.K. Gimnazjum św. Anny w Krakowie 1896, dyplom inż. architekta wyst. przez Die Königlich Sächsische Technische Hochschule zu Dresden 1902, polisy ubezpieczeniowe ``Freia'' Bremen-Berliner Versicherungs-Aktiengesellschaft`` 1914, ''Victoria zu Berlin``; zaświadczenia z pracy, dyplom do ''Brązowego medalu za długoletnią służbę`` 1939
a 1972 562
Keywords: Kraków m. woj; gimnazjum św. Anny; Brema m; Niemcy; Drezno m; Druki 20 w.; Medal ``Za długoletnią służbę'' - dyplomy; Metryki urodzeń; chrztów; ślubów i zgonów 19 w.