Akta Stanisława Mycielskiego dotyczące pałacu szembekowskiego w Warszawie (1759-1773)
"Inwentarz pałacu quondam Szembekowskiego ad praesens [...] Stanisława Mycielskiego [...] na Długiey ulicy przy klasztorze XX. Paulinów sytuowanego w Warszawie z opisaniem pokojow y rzeczy w nich znayduiących się tudziesz skarbcow, sklepow, kuchni, staynią spisany na groncie die 18 Julii 1762 anno"; "Regestr rzeczy w skarbcach, bibliotece, aptyce, wozowniach przy pałacu warszawskim pozostałych generaliter spisany dnia 20 Julii 1762 anno"; "Summariusz dokumentów do pałacu [...] Szembekowski zwanego [...]" b.d. (po 1766)
Mf 8302
Keywords: Warszawa; pałac Szembeków; Biblioteki; Dzierżawy; Inwentarze majętności chłopskich - ruchomości w archiwaliach staropolskich; Sumariusze akt staropolskich