"Życie z Kościołem w kościele św. Katarzyny pp. benedyktynek w Wilnie 1940-1946" (1946)
Wspomnienia z działalności w żeńskim chórze kościelnym (schola) spisane w r. 1946, przy tym trzy relacje o chórze sygnowane H.S.; W.M. (prof. gimnazjalny); A.S. (katechetka) oraz zbiór wierszy religijnych z lat 1943-1946
a 1975 1306
Keywords: Wilno; Wilno m; benedyktynki; Litwa; Literatura polska - wiersze 20 w.; Towarzystwo śpiewacze na emigracji