``Tygodnik Powszechny'' - czasopismo (1940)
Żukrowski Wojciech (``Odra'', 26 VII 1949), Koźniewski Kazimierz (``Express Wieczorny'', 1949), Starowieyska-Morstinowa Zofia (``Tygodnik Powszechny'', 27 II 1949), Nowak-Dłużewski Juliusz (``Słowo Powszechne'', 9 V 1949), ab (``Rejsy'', 1948), W.T-O (``Życie Szkoły'', IV 1949).
a 1974 2043
Keywords: Czasopisma polskie; Literatura obca; Literatura węgierska - oryginały i przekłady; Przekłady zob. literatura obca