Wspomnienia (1946)
2. "Żandarm Lajdoke" k. 6. M.in. sytuacja społeczna, gospodarcza i polityczna Polaków wsi Bartodziejewic przed I wojną światową.
a 1975 1946
Keywords: Strzelno; m. k. Mogilna; Bartodziejewice; w. k. Mogilna; Obyczaje; Pomniki; Pomniki zob. też sarkofag; Powstania