``Na marginesie powstania wielkopolskiego. Wycinki z pamiętnika (1948)
Służba w szpitalu garnizonowym w Poznaniu 1918, działalność grupy ``Młoda Polska'' w Poznaniu, wyjazd w listopadzie 1918 r. do Warszawy, Sejm Dzielnicowy w Poznaniu, wybuch powstania, służby w szpitalach.
a 1976 2322
Keywords: Poznań; Sejm Dzielnicowy; ``Młoda Polska''; powstanie 1918-1919 wielkopolskie; Sejmy; Zbiory Ludwika Gomolca