``Moje wspomnienia'' (1968)
Służba w wojsku niemieckim, powrót do domu i zatrzymanie się w Poznaniu, wubuch powstania w Poznaniu, na froncie pod Zbąszyniem, Trzcielem oraz na froncie północnym.
a 1975 2157
Keywords: Poznań 20 w; Trzciel k. Międzyrzecza; Zbąszyń; powstanie 1918-1919 wielkopolskie; Wojsko niemieckie 20 w.; Wspomnienia 20 w.