``Wspomnienia z powstania wielkopolskiego'' (1963)
Młodzież polska w Miejskiej Szkole Handlowej w Poznaniu, działalność Stanisława Nogaja, manifestacja kościuszkowska w Poznaniu 1917, walki pod Kcynią, Oddział Wydziału Wydawniczo-Wykonawczego.
a 1975 2786
Keywords: Kcynia k. Szubina 20 w; Poznań; Miejska Szkoła Handlowa; Powstania; Szkolnictwo polskie do 1918 r.; Szkoły; Uroczystości; Uroczystości patriotyczne