Kronika niemiecka z 1941 dotycząca miejscowości Chrzypsko Wielkie - Gross Seeberg w powiecie międzychodzkim oraz organizacji NSDAP (1941)
Dotyczy głównie lat 1939-1941; germanizacja w XIX w. miejscowości: Chrzypsko Wielkie, Orle, Śródka, Białokosz, Białcz. Przy tym kopia rkps.
a 1976 2322
Keywords: Orle Wielkie; w. k. Międzychodu; Białokosz; Białcz; Śródka w. k. Międzychodu; Chrzypsko Wielkie; w. k. Międzychodu, gmina; Germanizacja ziem polskich 19 w.; Kroniki 20 w.; Okupacja niemiecka 1939-1945 r.; wojna 1939-1945 II światowa; Wojny