``Ołtarze innego słońca'' (1936)
Wiersze powstałe w latach 1913-1935, zebrane w tomik przez autorkę w latach 1936-1937 k. 1-127.
Przy tym: kopia masz. tomiku k. 128-160; brul. i kopie wierszy k. 161-208.
Keywords: Literatura polska |wiersze 20 w.