Materiały Stefana Laubego komendanta Polskiego Obozu Wysiedleńców w Seedorf w Niemczech (1945)
Podziękowanie płk. I. Izdebskiego, dowódcy II Obwodu Dywizyjnego za zorganizowanie uroczystości odsłonięcia pomnika zmarłych żołnierzy polskich obozu jenieckiego w Sandbestel 1945; program uroczystości (dr.); życzenia świąteczne przesłane S. Laubemu 1945-1946; zaświadczenia wystawione przez włądze wojskowe polskie i angielskie o pełnieniu przez S. Laubego funkcji komendanta obozu 1946 (4); fot. z uroczystości odsłonięcia pomnika i scen obozowych (17 sztuk).
c 1977 4571
Keywords: Sandbostel; miejscowość w Niemczech; obóz jeniecki; Seedorf; w. w Niemczech; Polski Obóz Wysiedleńców; Sandomierz; w woj. tarnobrzeskim; Lądek w. k. Słupcy 20 w; Obozy wysiedlonych; Pomniki; Pomniki zob. też sarkofag; Uroczystości patriotyczne; wojna 1939-1945 II światowa; Wojsko polskie 20 w.