Materiały dotyczące wystawienia opery Tadeusza Szeligowskiego do libretta Romana Brandstaettera ``Bunt żaków'' przez Państwową Operę we Wrocławiu (prapremiera), w inscenizacji i reżyserii E. Chaberskiego i A. Popławskiego, scenografii Stanisława Jarockiego, pod kierunkiem muzycznym Adama Kopycińskiego, 1951 (1951)
Wycinki prasowe (naklejone na 17 kart, 1 luźny oraz ``Muzyka'', 1951 nr 10) k.5-62
a 1977 2751
Keywords: Wrocław 20 w; Wrocław; Państwowa Opera 20 w; Opera