Materiały dotyczące wystawienia sztuki Romana Brandstaettera "Król i Aktor" przez teatry polskie w 1952 (1952)
Państwowy Teatr Polski w Warszawie, Scena Kameralna. Inscenizacja w reżyserii Janusza Warneckiego i scenografii Jana Kosińskiego. Afisze (50 k. 20-24, depesza NN Jana i Wandy do R. Brandstaettera k. 25 i wycinki prasowe (3) k. 26-32
a 1977 2751
Keywords: Szczecin 20 w; Kraków Państwowy Teatr i Juliusza Słowackiego 20 w; Szczecin Państwowy Teatr Współczesny 20 w; Programy; Programy zob. też kongresy, spotkania autorskie, szkolnictwo, uroczystości