Materiały dotyczące wystawienia dramatu Romana Brandstaettera ``Kopernik'' przez Państwowe Teatry Ziemi Pomorskiej, Scenę w Toruniu (prapremiera) w reżyserii Malwiny Szczepkowskiej i scenografii Wacława Kosiorka, 1953 (1953)
Depesze gratulacyjne do R. Brandstaettera od następujących: Biegański Wiktor k. 13. - Meissnerowie Krystyna i Janusz k. 14. - Szeligowscy Tadeusz i Stanisława k. 15. - NN Maria k. 16
a 1977 2751
Keywords: Toruń; Państwowy Teatr i Wilama Horzycy (Państwowe Teatry Ziemi Pomorskiej; Scena w Toruniu) 20 w; Programy; Programy zob. też kongresy; spotkania autorskie; szkolnictwo; uroczystości; Teatr polski zob. też dramaty; opera; programy; recenzje