Materiały biograficzne Ludwika Franciszka Gierynga (1857-1923), muzyka kościelnego i kompozytora, organisty kościoła św. Jana w Wilnie (1870)
Nekrolog L. F. Gierynga 1923 k. 9
c 1963 349-351
Keywords: Świadectwa; Świadectwa szkolne i uniwersyteckie 19 w.; Szkolnictwo polskie do 1918 r.