``Mieczysław Gębarowicz. Refleksje nad życiem w służbie nauki'' (1984)
Zawiera także bibliografię prac M. Gębarowicza, przy tym fot. reprodukcja rys. portretu oraz Gongola: ``Mowa z racji śmierci prof. dr Mieczysława Gębarowicza wygłoszona we Wrocławiu w dniu 14 października 1984 r.''
c 1985 159
Keywords: Biografie; Portrety; Przemówienia zob. mowy