Życiorys 1939-1976. 1981 (1981)
Nauka szkolna i pozyskanie zawodu, praca w kopalni węgla w Bytomiu, praca w Kombinacie Petrochemicznym w Płocku, udział w strajku 1976 r., przejście na rentę na skutek wypadku przy pracy, uwagi na temat sytuacji gospodaczej i politycznej w Polsce.
Akc.: c 1986 264
Keywords: Polska; polityka wewnętrzna; Bytom; kopalnia węgla; m; Mazowsze; Płock; robotnicy 20 w. wykształcenie; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.