Pamiętnik 1900-1981. 1981 (1981)
Młodość na wsi w Galicji Wschodniej, wspomnienia z I i II wojny światowej m.in. : przesiedlenia w związku z przesuwaniem się frontu austriacko-rosyjskiego, działalność banderowców, po wyzwoleniu repatriacja, sprawy rodzinne, liczne dygresje : podania, opowieści o zdarzeniach z życia innych osób.
Akc.: c 1986 282
Keywords: Wołyń; Galicja Wschodnia; Ukraina; wojna 1939-1945 II światowa; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.; wojna 1914-1918 I światowa; wojsko 20 w.