Życiorys 1924-1981. 1981 (1981)
Życie wielodzietnej rodziny na wsi kieleckiej przed i w czasie II wojny światowej, przymusowe roboty, kontanty z jeńcami radzieckimi, po wojnie praca górnika w kopalni "Katowice", po ukończeniu wieczorowej szkoły średniej - w dozorze technicznym, kłopoty zdrowotne, emerytura.
Akc.: c 1986 293
Keywords: Katowice; m; Kieleczczyzna; Śląsk; robotnicy 20 w. praca; robotnicy 20 w. wykształcenie; wieś 20 w.; wojna 1939-1945 II światowa