Życiorys 1949-1980. 1981 (1981)
Wspomniena z dzieciństwa i młodości. Praca w OHP, kontakty z ludźmi z marginesu społecznego, udział w licznych bójkach, kradzieże, więzienie, zatrudnienie w kopalni ``Dymitrow'', założenie rodziny, rozwód i ponowne małżeństwo. Warunki pracy w kopalni ``Halemba'', m. in. opis wypadku w 1980 r.
Akc.: c 1986 297
Keywords: Śląsk; robotnicy 20 w. praca