Życiorys własny robotnika 1923-1981. 1981 (1981)
Przymusowe roboty w Austrii w czasie II wojny światowej, po wojnie praca w gospodarstwie ojca na Ziemiach Odzyskanych, refleksje na temat aktualnej sytuacji gospodarczej w Polsce.
Akc.: c 1986 303
Keywords: Polska; polityka wewnętrzana; Ziemie Odzyskane; Austria; robotnicy 20 w. praca; wojna 1939-1945 II światowa