Moje życie 1915-1981. 1981 (1981)
Trudne dzieciństwo półsieroty w wielodzietnej rodzinie. Ukończenie szkoły podoficerskiej, udział w kampanii wrześniowej, obrona Warszawy, życie w czasie okupacji hitlerowskiej, praca zawodowa po wojnie.
Akc.: c 1986 311
Keywords: Warszawa; m; obrona terytorium kraju; Mazowsze; robotnicy 20 w. praca; robotnicy 20 w. wykształcenie