Życiorys własny 1919-1981. 1981 (1981)
Życie półsieroty wywodzącego się z ploretariatu wiejskiego, bezrobocie w okresie okupacji hitlerowskiej, praca w kopalniach węgla kamiennego, po wyzwoleniu kursy spawania i praca zawodowa.
Akc.: c 1986 316
Keywords: Śląsk; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.