Mój życiorys. Wspomnienia i refleksje 1923-1981. 1981 (1981)
Wspomnienia z dzieciństwa, nauka w szkole wydziałowej, praca w Zakładach Metalurgicznych im. H. Cegielskiego w Poznaniu (również w czasie II wojny światowej), kłopoty zdrowotne, dokształcaanie się, podjęcie pracy w Biurze Konstrukcyjnym "Bipromus" - wielokrotne reorganizacje w zakładzie pracy. Życie rodzinne.
Akc.: c 1986 340
Keywords: Wielkopolska; Poznań; m; robotnicy 20 w. praca; wojna 1939-1945 II światowa